Motorstoring Scania

Bij Scania ligt het er aan welk systeem er op de vrachtwagen zit. PDE systemen willen nog wel eens wat vermogen kwijt raken door bijvoorbeeld brandstoflekkage aan de injector. Deze dient dan te worden getest op de ‘diesel testbank’ bij ons bedrijf. In de meeste gevallen is deze goed te herstellen.

Bij HPI systemen is het vaak één van de spoelen die voor problemen zorgen. In beide gevallen kunnen soms ook software ingrepen goede resultaten geven, maar ook hier geldt dan weer  dat wij eerst meten of de basis van het systeem klopt. Vooral de HPI uitvoering is een bijzonder systeem waar bij 4 spoelen 6 cilinders aansturen, opmerkelijk is dat het eigenlijk een heel mechanisch systeem is dat wil zeggen dat je elektronisch niet zoveel kunt meten. Maar ook hier hebben wij bij ons bedrijf een oplossing voor. Wij meten de uitlaatgas temperatuur net voor elke uitlaatgas poort en kunnen dan erg nauwkeurig zien of alle cilinders even hard werken.

Motorstoring Scania? Joop lost het op

Joop is ruim ervaren in het analyseren, diagnostiseren en oplossen van problemen bij uw Scania vrachtwagens. De kennis die is opgedaan in o.a. Dakar gecombineerd met een unieke testbank zorgt ervoor dat Dieselservice Joop altijd een oplossing vindt voor uw probleem met de motor.

Motorstoring Vrachtwagen & Bedrijfswagen