• Injectoren laten testen
  • juli 29th, 2013
  • 0 Reacties

Injectoren individueel testen en daardoor al snel veel geld besparen?

Jarenlang was het gebruikelijk om bij storingen aan het injectiesysteem van uw vrachtwagen om alle injectoren te vervangen. Men was dat nou eenmaal zo gewend geraakt het werd daarom vaak gedaan. Tegenwoordig leven we wat dat betreft in een hele andere tijd. Met onze testbank zijn wij in staat om de prestaties van de injectoren van de vrachtwagen individueel te testen. In veel gevallen blijken er maar één of twee injectoren ondermaats te presteren. Door deze middels een test te identificeren hoeven we alleen die haperende injectoren te vervangen waardoor je al snel duizend of meer euro bespaart!

Een flinke besparing bij alle merken

Bespaar al snel duizenden euro’s

Moderne injectoren zorgen ervoor dat de dieselmotoren beter en zuiniger functioneren. Dat houd ook in dat ze behoorlijk complex zijn geworden, in 1 cyclus is er een voor-injectie, na-injectie en een hoofd-injectie. Dit alles gebeurd dan  in enkele Nanoseconde .

De meeste meetapparatuur die we hebben  gaat dan ook tot 40 MHz ( 40 mega hertz of anders gezegd 40.000.000 wisselingen per seconde) in de meeste gevallen is er toch nog steeds een reparatie mogelijkheid van de injectoren, daarvoor hebben we een speciaal ingerichte cleanroom, om stofvrij te kunnen werken.

We hebben in ons bedrijf een ultra moderne Bosch EPS 815 testbank en daarmee kunnen we alle moderne injectoren en hoge drukpompen (commonrail pompen) testen volgens fabrieksgegevens , zelfs de nieuwste Delphi systemen. Wij testen alle injectoren van bijna alle merken. Voor deze merken kunt u altijd bij ons terecht:

– DAF
– Iveco
– MAN
– Mercedes
– Scania
– Volvo

Een basismeting vind plaats voor €130,00 waarmee de diagnose betreffende de storende injectoren gedaan kan worden. De test wijst uit welke injectoren vervangen dienen te worden.

Hoeveel bespaar ik dan?

Stel u heeft een truck met 6 injectoren die voor een vervanging gemiddeld zo’n €800,00 kosten. Wanneer u ze allemaal laat vervangen kost het u zo’n €4800,00. Een prijzig verhaal.  U betaald bij ons altijd €130,00 voor de diagnose. Stel dat hier een vervanging van twee injectoren naar voren komt dan kost u dat slechts €1600,00. Het is dus zeer de moeite om met deze manier van werken aan de slag te gaan als uw injectsysteem niet optimaal werkt.

Vrijblijvende aanvraag doen voor testen van injectiesysteem

Heeft uw vrachtwagen klachten zoals bijvoorbeeld een hoger verbruik waarbij u inschat dat het aan de injectoren ligt? Omschrijf dan uw probleem in het formulier hieronder. Na invullen van het formulier zal Joop u benaderen om geheel vrijblijvend verder te bekijken of een test voor u zinvol is. Mochten we sam en tot de conclusie komen dat het nut heeft om de truck te testen? Dan plannen wij een afspraak in om u fors wat geld te besparen en de auto te testen.

U bent van harte welkom. Vul nu het formulier in!