• Daf
  • augustus 15th, 2012
  • Uitdeuken zonder spuiten

DAF motorstoringen en problemen

DAF CF 65, DAF CF 75, DAF CF 85, DAF XF 105

Bij DAF 105 zijn de emissie storingen met een software aanpassing op te lossen. Tenminste als bij een vermogensmeting blijkt dat er in de basis geen probleem zit , is dat wel zo dan gaan eerst de injectoren er uit en op de diesel testbank, want ook daar gaat wel eens wat mis. Bijvoorbeeld injectoren die op het emissie punt teveel brandstof geven, waardoor er in deellast teveel roetvorming ontstaat en de roetfilter steeds opnieuw in een regeneratie proces komt .

– Trek klachten
– Hoog verbruik klachten,
– Onnauwkeurig schakelen,
– Uitlaatgas nabehandeling storing(emissie  storing)

DAF problemenBij de Daf 105 serie is vaak een vermogens/verbruikprobleem door middel van software aanpassing op te lossen, maar ook hier gaat altijd eerst een vermogens meting aan vooraf om te controleren of de truck doet wat hij doen moet. Het is erg belangrijk te weten of de truck in de basis in orde is. Voor Daf hebben we zeer veel mogelijkheden, Joop heeft veel op de HAN in Arnhem met diverse ingenieurs van DAF samen gewerkt en daar erg veel van geleerd.

Dakar DAF ervaring van Joop

Zo is Joop ook in aanraking gekomen met Le Dakar bij het Auto Track team. Daar hadden ze een tekort aan technische kennis en ervaring en is Joop gevraagd om de Daf trucks, de service truck en de race truck mee op orde te brengen voor deze monster rit. En dat is erg goed gelukt het afgelopen jaar. Elke dag werd er op de 68e plaats gestart en op de 24e plaats geëindigd, daarbij zijn wij de beste service truck geworden. Die prestatie heeft ervoor gezorgd dat we ook voor dit jaar weer een uitnodiging hebben. Dit jaar krijgt het team een andere naam en wordt het het Hamer team (Hamer Apeldoorn ). Afgelopen tijd is de race truck een aantal keer bij Joop gebracht voor de diverse aanpassingen controles en optimalisaties.

Motorstoring DAF? Joop lost het op

Zoals u leest hebben wij ruime ervaring op het gebied van DAF vrachtwagens en de storingen die zij hebben aan bijvoorbeeld injectoren. Er is geen probleem dat wij niet kunnen oplossen. Daarom moet u voor DAF problemen bij Dieselservice Joop van Zonsbeek zijn.

Motorstoring Vrachtwagen & Bedrijfswagen