image

  • Deelname aan Libya Rally op de Motor
  • februari 25th, 2014
  • Uitdeuken zonder spuiten
  • Nieuws

Na de uitval in de Morocco Rally eind vorig jaar staat er nu een nieuwe deelname in de agenda van Joop van Zonsbeek. In april van 2014 doet Joop mee aan de Libya Rally waarbij hij met zijn geoptimaliseerde motor een nieuwe poging start om deze rally te volbrengen. Het wordt Joops zijn tweede ‘zelfstandige’ rally en de er is goede hoop op een resultaat deze keer. Joop reist mee met Hamar Dakar waarvoor hij ook de truck optimaliseerde voor deze rally.

Wat is er verbeterd ten opzichte van de Morocco Rally?

Ten eerste heeft Joop in zichzelf geïnvesteerd door het rijden en trainen van meer kilometers en daarnaast is hij beter op conditie dan de vorige keer. Ook de motor is flink onderhanden genomen en op veel punten aangepast en verbeterd. Joop zijn liefde en kennis van techniek weet als geen ander de knelpunten, bij wat voor machine dan ook, boven tafel te halen en op zijn inzicht is er vooral veel aangepast in de vering van de motor. Normaal is het zo dat als de vering warm wordt dat dan de rebound demping voor een groot deel lijkt te verdwijnen waardoor de rijder soms rare klappers maakt en plots met zijn achterkant omhoog komt en over de kop gaat. De vering is aangepast en het probleem aangepakt waardoor de vering, ook bij hoge inspanningen, beter in tact blijft en daardoor veiliger te sturen is.

Joop gaat voor een goed resultaat in de Libya Rally en heeft er alle vertrouwen in, een verslag van de rally lees je in mei op www.vanzonsbeekdakar.nl