image
Versnellingsbakken
Versnellingsbakken

  • Versnellingsbakken
  • augustus 15th, 2012
  • Uitdeuken zonder spuiten
  • Home, Klachten

Onnauwkeurig schakelende versnellingsbakken

Schakelklachten, daarmee bedoel wij dat de bak soms onnauwkeurig schakt bij een gerobotiseerde versnellingsbak. Dit probleem vinden zien wij bijvoorbeeld vaak in de naaf van een bedrijfswagen, een vuil poolwiel kan soms al een hoop narigheid geven.

Dit kan redelijk makkelijk gevonden worden met een scoop meter, daar hebben we er dan ook drie van in huis. Twee digitalen en een analoge, de nieuwste digitale kan zelfs tot 40mhz voor de specialisten onder ons. Maar met ook een can bus analyse kun je dit soort afwijkingen wel aan licht brengen .

Hoe pakken we de versnellingsbak aan?

Allereerst gaan wij in gesprek met de chauffeur van de vrachtwagen. Hij kan ons vertellen hoe vaak, wanneer en hoe de klachten optreden tijden het rijden. In dit gesprek analyseren wij de woorden van de chauffeur nauwkeurig zodat we geen onduidelijkheid hebben omtrent de klacht. Mocht de klacht niet helemaal duidelijk zijn dan maken wij een proefrit met de bestuurder van de vrachtwagen.

Hebben wij de precieze klachten boven tafel dan sluiten wij de diagnoseapparatuur aan op de vrachtwagen. Eenmaal aangesloten dan maken wij vanuit ons bedrijf een rit met de vrachtwagen waarbij wij zoveel mogelijk parameter loggen rondom bijvoorbeeld:

– wielsensoren
– versnellingsbaksensoren

Wij doen dit om te zien of alle toeren duidelijk in het stuurapparaat te zien zijn, en goed worden doorgegeven. Vervolgens maken wij de berekening of alle waarden ook kloppen en in balans zijn. Het komt wel eens voor dat  er verschillende toeren draaien waardoor een stuurapparaat een onduidelijk schakel gedrag vertoont. Constateren wij probleemgebieden dan komt er een uitgebreide meting die wij scoopmetingen noemen. Die zien er uit als een hart filmpje we kunnen daarmee elektrische signalen digitaliseren en dus in beeld brengen . En dan kunnen we dus ook zien of er iets met een sensor of bedrading mis is.

Bij ons wordt elk probleem vakkundig opgelost. Er is veel ervaring in ons bedrijf aanwezig waardoor wij u vrachtwagen binnen de kortste keren weer op de weg hebben.

Motorstoring Vrachtwagen & Bedrijfswagen