• RTL Transportwereld – Dokter Diesel
  • juli 29th, 2012
  • 0 Reacties

RTL Transportwereld – Dokter Diesel

Diagnose met gezond gezond verstand

Het blad Auto & Motor TECHNIEK (editie 70, 2010 4) omschrijft Joop van Zonsbeek als “een geboren troubleshooter”.  Volgens RTL Transportwereld (aflevering 7, 2011) is hij Dokter Diesel. Daaruit spreekt natuurlijk een enorme waardering, maar Joop blijft er nuchter onder: “De systemen zijn tegenwoordig zo uitgebreid en gecompliceerd dat het onmogelijk is voor de traditionele garage- en dealerbedrijven om altijd alles te overzien. Wij zijn natuurlijk ook niet alwetend, maar we zijn wél gespecialiseerd in het opsporen én verhelpen van gecompliceerde en vaak hardnekkige storingen.”

Naast een enorme kennis en ervaring op dit specifieke terrein, beschikt Dieselservice Joop van Zonsbeek ook over de zeer hoogwaardige apparatuur om de meest ingewikkelde storingen te diagnosticeren. Zo beschikt zijn bedrijf over een vermogenstestbank met actieve verliesmeting, waarop de wielen door een elektromotor worden aangedreven. Van Zonsbeek: “Hier kunnen we heel secuur mee meten en zelfs bij hybride voertuigen diagnoses stellen.” Andere technologische paradepaardjes van Dieselservice Joop Van Zonsbeek zijn een Bosch dieseltestbank waarop de modernste verstuivers en elektronisch gestuurde pompen getest kunnen worden, een cleanroom om zelf ook de reparaties te kunnen uitvoeren én een speciaal voor dit werk aangetrokken, ervaren monteur.”

Weten wat er aan de hand is

Hoogwaardige technologie in combinatie met een grote kennis van zaken. Dát is het onderscheidend vermogen van Dieselservice Joop van Zonsbeek. Of in Joop’s eigen woorden “Diagnose met gezond verstand”. Zo is het lukraak verwisselen van componenten niet aan hem besteed: “Ik wil weten wat er aan de hand is. Daarom ook is het gebruik van hoogwaardige diagnosemeters essentieel. En doordat die meters via Bluetooth draadloos communiceren met mijn laptop, kunnen we alle parameters uitlezen. Eén monteur zit achter het stuur van het testvoertuig, de andere monteur leest op afstand alle relevante informatie uit. Je kunt als het ware live meekijken naar wat er in het voertuig gebeurt.”