image

  • Optimalisatie bij Hamar voor Libya Rally 2014
  • februari 11th, 2014
  • Uitdeuken zonder spuiten
  • Nieuws

Bij van Joop van Zonsbeek zijn ze met recht Dakar en rally experts te noemen met het oog op trucks en sindskort ook motoren. Joops zijn expertise als ‘dieseldokter’ wordt veelvuldig ingezet door diverse Dakar teams vanuit de hele wereld. Hamar Dakar is er dan ook kind aan huis. Samen met Joop, die dit jaar op de motor meedoet aan de Libya Rally, proberen zij hun wedstrijd truck in optimale toestand aan de start te laten verschijnen van de Libya Rally.

Optimalisatie van vermogen Dakar truck Hamar

Joop staat in de rally wereld bekend als de expert op het gebied van motoroptimalisatie en heeft ook dit jaar weer veel zeggenschap m.b.t. de afstelling van de Hamar truck die de Libya Rally gaat rijden. Na een uitvoerige diagnose op de vermogenstestbank (uniek in de Benelux) heeft Joop de motor geoptimaliseerd naar een situatie waarbij deze 3200nm levert vanaf 1000 toeren. Een optimale afstelling die de nodige aandacht voor koeling met zich meebrengt t.o.v de uitlaatgastemperatuur .

Echte wedstrijdsituatie realiseren

Met al deze aanpassingen is het belangrijk om een ‘echte’ wedstrijdsituatie te beleven om te zien of de truck optimaal presteert en of er duidelijke aanwijzingen voor verbetering zijn. Daarom rijdt het ambitieuze Hamar team dit jaar de Libya Rally waarbij de omstandigheden veel lijken op die van Dakar. Alleen de afstand is aanzienlijk korter, waar Dakar ruim 9000 km is, is deze rally slechts 2700 km maar ruim voldoende om serieus aan de bak te moeten. Verricht Dakar expert Joop van Zonsbeek wederom een topprestatie voor Hamar? Die kans is gezien zijn ervaring bijna 100%.

Kan Joop iets voor u betekenen?

Heeft u een vrachtwagen die geen Dakar rijdt maar wel elke dag een topprestatie moet leveren? En heeft u problemen met bijvoorbeeld vermogen, brandstofverbruik of injectoren? Dan kan Joop u uitstekend van dienst zijn. Stel geheel vrijblijvend uw vraag aan de ‘dieseldokter’ van Nederland!